Nefiltruotas, šalto spaudimo, graikiškas alyvuogių aliejus (0,75 ltr., stiklinis butelys)

Krepšelis "Nefiltruotas, šalto spaudimo, graikiškas alyvuogių aliejus (5 ltr., skardinė bačkutė)" įdėta į krepšelį.
KALAMATA_750ml

Nefiltruotas, šalto spaudimo, graikiškas alyvuogių aliejus (0,75 ltr., stiklinis butelys)

11.00 €

Alyvuogių aliejus, extra virgin kategorijos

Ypač tyras, nefiltruotas, nemaišytas ir neskiestas extra virgin šaltojo pirmojo spaudimo superiore kategorijos alyvuogių aliejus. Stabilus alyvuogių aliejus tiesiai iš malūno, išsaugojęs „gyvybę“: aromatą, skonį, spalvą, tištumą ir polifenolius! Rekomenduojame: salotoms, žaliems padažams, makaronams, daržovėms, žuviai ir baltai mėsai gardinti. Geriausias iki: žiūrėti ant pakuotės. Laikyti sausoje vėsioje vietoje (+12-+25°C).

Kilmės vieta: Graikija, Kalamata, „P.Barounis & CO Olive oil press“. Platintojas: KALAMATA.LT, UAB „SPVG“, arturas@kalamata.lt, www.kalamata.lt, +370 699 37833
Maistingumo deklaracija (100g maistingumas): energinė vertė 824kcal/3389kJ, baltymų 0g, angliavandenių 0g, riebalų 91,4g (iš kurių Sočiųjų riebalų rūgščių 12,8g, Mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, Polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3g), cholesterolio 0mg, natrio/druska 0g.
Rūgštingumas 0,44%
Peroksidų skaičius 5,15 mekv O2/kg
Vaško kiekis <150 mg/kg
Ultravioletinių spindulių absorbcija: K270 – 0,124, K232 – 1,55, DK –  -0,0065

Kasmet patys važiuojame į Graikiją, Kalamata regioną, kur padedame savo bičiuliui graikų ūkininkui nurinkti alyvuogių derlių. Stebime, kaip spaudžiamas aliejus ir vežamės jį namo. Pirmiausia sau, o paskui ir visiems, kas vertina kokybiškus, grynus produktus ir skonius. Alyvuogių veislė – Koroneiki 100%, aliejaus derliaus nurinkimas/spaudimas – lapkritis-gruodis (kartais spalis-lapkritis), aliejaus spaudimo būdas – šaltasis, mechaninis pirmas spaudimas (iki 28C), aliejus nefiltruotas ir nemaišytas

Koks aliejus atkeliauja?

Nuo 2012 metų keliaujame tiesiai į Kalamata regioną, lankomės ūkiuose ir malūnuose, renkame aliejaus pavyzdžius bei atsirenkame geriausią aliejų, kurį patys vartojame visus metus. Kadangi graikiškas aliejus, kurį patys atsirenkame ir patys atsivežame, sudaro 99% viso mūsų vartojamo aliejaus, mums asmeniškai labai svarbu išsirinkti patį geriausią. Du metus prieš atrasdami Kalamata ūkininkų aliejų, dalyvavome įvairiose paskaitose apie gero aliejaus savybes ir jo degustavimą, bei ekskursijose ir degustacijose po Italijos, Ispanijos ir Graikijos alyvuogių aliejaus spaudyklas.

Kaip atsirenkame šalto spaudimo alyvuogių aliejų?
Aliejų perkame tiesiai iš ūkininkų arba iš spaudyklų (tačiau žinome, iš kokio ūkininko sodo ir kada atkeliauja alyvuogės). Dažnai patys dalyvaujame alyvuogių derliaus nuėmime ir stebime procesą spaudykloje.
Degustacijų metu atsirenkame pačius geriausius aliejus, vadovaudamiesi keliais kriterijais: alyvuogių surinkimo ir išspaudimo laiku (nuo surinkimo iki išspaudimo turi praeiti ne daugiau, kaip 24 val.), užtikrintu spaudyklos šaltojo spaudimo technologiniu procesu, ir svarbiausia – pačio aliejaus šviežumu, aromatu, skoniu. Pasirinkto alyvuogių aliejaus degustaciją kartojame keletą dienų, norėdami įsitikinti teisingu alyvuogių aliejaus pasirinkimu.

Koks šviežiai spausto alyvuogių aliejaus skonis?
Aliejaus aromatas ir skonis priklauso nuo daugelio faktorių ir kartais skiriasi nesulyginamai. Jei šalia alyvmedžių augo citrusiniai vaismedžiai – turintys jautrią uoslę užuosite citrusus jo aromate ir pajausite skonyje. Aliejaus skonis skirsis ir priklausomai nuo surinkimo laiko, saulėtų dienų skaičiaus, alyvuogių rūšies, spaudimo būdo ir dar daugybės faktorių. Aliejaus skonis varijuoja nuo švelnaus iki intensyvaus skonio su aštrumėlė, kuri „ateina“ pabaigoje. Šviežiai išspaustame aliejuje dominuoja nupjautos žolės aromatas. Ragaujant aliejų galima pajausti netgi artišoko ir migdolo prieskonį. Laikui bėgant šviežiai spausto alyvuogių aliejaus skonis švelnėja, šiek tiek mažėja aštrumas.

Dalintis:
Užsakymo forma

Jūsų vardas

Jūsų el. pašto adresas

Tel. numeris

Papildoma informacija

×