Apverstas karamelizuotų burokėlių pyragas tarte tatin

Apverstas karamelizuotų burokėlių pyragas tarte tatin

Tarte tatin’as, ko gero, kvapniausias, jaukiausias pyragas pasaulyje, sodrus, gausus skoniais ir aromatais. Atrodo paprastutis, bet manoji tatinų patirtis sako, kad tobulumas susideda iš mažų smulkmenų, kurioms reikia parodyti deramą dėmesį. Pirmiausia – išieškotas iki tobulumo pagrindo receptas, kad jis gautųsi trapus, sviestinis, bet tuo pačiu metu lengvas, su minimaliu kiekiu cukraus, bet kad krašteliai lengvai karamelizuotųsi. O įdaras – ar tai būtų obuoliai, ar svogūnai, ar, kaip šiuo atveju – burokėliai, svarbiausia tinkamai karamelizuoti. Nepatingėti, nepaskubėti, nepataupyti. Rezultatas kupinas skonio ir džiaugsmo.


Pagrindas:
• 200g miltų
• 100g šalto sviesto
• 1 kiaušinis
• 80ml vandens
• Žiupsnelis druskos, šaukštelis cukraus
Sutarkuokite šaltą sviestą, sumaišykite su miltais, druska, cukrumi. Kiaušinį suplakite su vandeniu,
įmaišykite į miltus ir sviestą. Suvyniotą į plėvelę tešlą dėkit į šaldytuvą 1-2 val.

Įdaras:
• 4-6 maži burokėliai
• 2 šaukštai sviesto
• Šaukštas nefiltruoto Kalamata extra virgin aliejaus
• 2 šaukšteliai rudojo cukraus
• 50 ml NeČia obuolių sidro acto
• 50-75 ml aplesinų balzaminio kremo
Pateikimui: Bazilikų Pesto ir/ar Svogienė

Ištirpinkite sviestą su aliejum, berkite cukrų, sidro actą, druską,pipirus. Jei naudosite nevirtus burokėlius dėkite juos į šį padažą, uždenkite folija ir šaukite į orkaitę pusei valandos, arba kol burokėliai suminkštės, išėmus paskaninkit apelsinų balzaminiu kremu. Jei naudosite virtus, tiesiog pakepinkite juos kartu su
sviesto/acto padažu, apversdami, 10 min, pabaigoje supilkite apelsinų balzaminį kremą ir dar pakaramelizuokite 5 min. Išėmę iš šaldytuvo tešlą,iškočiokite keptuvės, kurioje kepė burokėliai skersmens dydžio pagrindą, klokite jį ant burokėlių, užlankstykite kraštus ir šaukite į orkaitę 190C, kol tešla skaniai paruduos.
Pateikite su pesto arba svogiene.

Produktai, kuriuos galite įsigyti pas mus:

Grįžti į tinklaraštį