Avižiniai shortbread sausainiai su mėlyno pelėsio sūriu ir Svogiene

Tai tikrų gurmanų užkandis, mėgstančių atrasti skonius ir įdomius derinius. Puikūs, trapūs avižiniai sviestiniai sausainiai čia priduoda traškią tekstūrą ir puikiai „suskamba“ su kreminiu sūriu bei lėtai karamelizuotais svogūnais.

Sausainiams reikės:
• 125 g smulkintų avižu
• 1/4 puodelio kvietinių miltų
• 1/4 puodelio pilno grūdo kvietinių miltų
• 1/4 arb. šaukštelio kepimo miltelių
• 1/2 valg. šaukšto cukraus
• 125g sviesto supjaustyto kubeliais
• 1 kiaušinio
• druskos žiupsnelis

Patiekimui:
• Svogienė
• Mėlyno pelėsio sūris

Sausainiams pagaminti – sumaišykite visus birius produktus, tuomet dėkite sviestą ir kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite tešlą į maistinę plėvelę, suformuokite dešrą ir pašaldykite bent valandą šaldiklyje. Išėmus supjaustykite 2 cm storio sausainius ir šaukite į 180 C įkaitintą orkaitę 10 min. Atvėsinkite, patiekite su mėlyno pelėsio sūriu ir svogiene.

Produktai, kuriuos galite įsigyti pas mus:

Grįžti į tinklaraštį