Be gliuteno, be pieno produktų!
Batatų keksiukai su džiovintų pomidorų pesto. Be gliuteno, be pieno produktų. Labai mėgstami vaikų, įdomus užkandis šventei ar vakarėliui.
Reikės:
• 500 g batatų
• 2 svogūnai
• 1 indelis saulėje džiovintų pomidorų pesto
• Nefiltruoto Kalamata Alyvuogių aliejaus
• Druskos
• Rozmarinų
• 5 kiaušinių
• 50 ml avižų pieno
• 5 v. š avinžirnių miltų
• 150 g pomidorų pesto
• 1/5 šaukštelio kepimo miltelių
Aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol taps skaidrūs, berkite tarkuotas batatas ir viską kartu pakepinkite kol batatos suminkštės. Padruskinkite, įberkite žiupsnelį džiovinto rozmarino, viską susmulkinkite smulkintuvu. Dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite su batatų mase. Įmaišykite džiovintų pomidorų pesto. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje, keksiukų formelėse, 15 min. Serviruokite su kreminiu sūriu, pesto, svogiene ar žalumynais.
Produktai, kuriuos galite įsigyti pas mus: