Burokėlių karpačio su apelsinais ir bazilikų pesto

Čia telpa viskas: ir saldumas, ir ryškūs pikantiški skoniai, ir paprastumas, elegancija, spalvos, sveikata...Och, nedaugiažodžiaujant tai – tobulos salotos ar užkandis, priklauso nuo to, kaip patieksite. Svarbiausi žaidėjai čia burokėliai ir bazilikų pesto, tad pasirūpinkite, kad jie gautų pakankamai dėmesio.

Jums reikės:
• Keptų/virtų burokėlių
• Bazilikų Pesto
• Apelsinų
• Gražgarsčių
• Balzaminio acto su medumi
• Balzaminio apelsinų acto kremo
• Nefiltruoto Kalamata Extra virgin alyvuogių aliejaus
• Parmezano
• Druskos, pipirų

Kiekius improvizuokite pagal norimą pagaminti salotų kiekį. Išvirtus burokėlius supjaustykite itin plonais griežinėliais. Stiklainyje sumaišykite actą su medumi, aliejų, druską, pipirus ir gerai išplakite. Užpilkite burokėlius ir palikite per naktį, ar bent 4 valandoms.
Kurkite. Žaiskite. Komponuokite burokėlius su salotomis, smulkiai pjaustytu apelsinu, bulvių skustuku „priskustu“ parmezanu ir žinoma, bazilikų pesto. Burokėlių marinatas taps puikiu užpilu, o pikantišką akcentą suteiks apelsinų balzaminio kremo lašeliai.

Produktai, kuriuos galite įsigyti pas mus:

Grįžti į tinklaraštį