Tobulieji Italijos gatvės maisto karaliai – arrancini. Atrodytų kas čia tokio, ryžių kukuliai, bet patikėkit: kreminė, tinkamai paruoštų, ryžių konsistencija, aromatingi, svarbiausia, kaip visada, viduje! Su sumaniai parinktu įdaru, šie ryžių rutuliukai taps ne tik ryškiu garnyru, bet ir pilnasvoriu pagrindiniu patiekalu, su lengvomis salotomis šalia.
Jums prireiks
• 500 g apvaliųjų, Arborio ar sushi ryžių
• 600 -800ml; daržovių/vištienos sultinio
• 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
• 2 smulkintos česnako skiltelės
• 1/2 stiklinės balto vyno (pasirinktinai)
• 200 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo brandinto sūrio
• 50g sviesto
Įdarui:
• Bazilikų Pesto
• Saulėje džiovintų pomidorų Pesto
Svieste apkepinkite svogūnus (5min), tuomet česnakus (1min),berkite ryžius, ir juos pakepinkite, kartu dar 3 min. Jei naudojate, supilkite vyną, pavirkite 2 min. Supilkite trečdalį sultinio ir virkite vis pamaišydami, kol ryžiai sugers skystį. Taip dalimis supilkite visą sultinį. Išvirus atvėsinkite, sudėkite sūrį, sviestą, druską. Formuokite rutuliukus, įdarykite šaukšteliu bazilikų ar džiovintų pomidorų pesto.
Rutuliukus apvoliokite miltuose, tuomet plaktame kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Kepkite gruzdintuvėje, arba puode įkaitinto aliejaus.
Produktai, kuriuos galite įsigyti pas mus